Bine ai revenit din Work and Travel SUA – Tax Return la Oradea 2012

20 10 2011

Bine ai revenit in tara!

Mai ai de facut cateva lucruri inainte ca experienta ta Work and Travel sa ia sfarsit pentru acest an: trebuie sa aduci DS-ul, sa aplici pentru TAXE, sa-ti iei cadoul AE si sa ne povestesti cum ti-a mers.

 DS – 2019
Acesta trebuie adus in cel mult 7 zile de la intoarcerea in tara, la biroul AE la care te-ai inscris. Formularul face dovada intoarcerii tale in tara in timpul cerul de Ambasada SUA.

In caz ca nu ai depus formularul DS-2019 la biroul sau reprezentantul tau AE, fa-o cat mai repede!

– Ai fost in State, ai platit TAXE, noi te ajutam sa le recuperezi.  

 In SUA, ca oriunde in lume, orice venit este impozitat. Astfel din salariul tau s-au oprit mai multe taxe (Federale, Statale si uneori Sociale si Medicale). Prin programul Tax Return, noi te ajutam sa-ti recuperezi majoritatea acestor taxe.

Cand ajungi in tara, vino la unul din birourile noastre, cat mai repede, cu actele enumerate mai jos, pentru a incepe procesul de returnare a taxelor.

Atentie! Chiar daca tu consideri ca suma retinuta din salariu este modesta, conform legislatiei Statelor Unite este obligatoriu sa intreprinzi aceasta actiune si sa-ti inchei astfel situatia fiscala de acolo, mai ales daca planuiesti sa aplici pentru o viza SUA in viitor.

Documentele necesare sunt:

  • Pastreaza ultimul payslip!

 

Este vorba de ultimul CEC pe care il vei primi de la fiecare angajator. Acesta trebuie pastrat pentru dosarul de recuperat taxele, indiferent daca ti-au fost retinute taxe, sau nu. Daca pe ultimul tau paycheck nu este trecuta suma totala a taxelor retinute pana in acel moment, va trebui sa pastrezi toate paycheck-urile.

EXTRA: daca nu ai reusit sa incasezi ultimul paycheck in SUA, echipa AE iti pune la dispozitie serviciul Check Express, prin care poti incasa orice paycheck emis in SUA in 3 zile lucratoare, comisionul fiind de doar 10 USD (acest comision acopera taxele pentru transferul bancar).

  • Formularul W-2

Este un document oficial ce arata o situatie exacta a veniturilor tale si a taxelor retinute prin fiecare angajator. Vei primi W-2-ul de la angajator, prin posta, in perioada Ianuarie – Martie 2011; asadar asigura-te ca angajatorul va avea adresa ta corecta iar cel mai simplu este sa ii lasi un plic autoadresat cu adresa din Romania.

Hints: – nu e necesar sa astepti formularul W-2 pentru a initia procesul de recuperare a taxelor.

– il poti ruga sa iti trimita si o copie scanata a W-2 inainte de a-l trimite prin posta.

  • Social Security Card

Daca nu l-ai primit pe parcursul sederii tale in SUA, va trebui sa pastrezi toata documentatia venita de la Social Security Administration, unde este afisat numarul tau SS. Daca pierzi cardul, taxele iti vor putea fi returnate atata timp cat stii exact numarul. Este bine totusi, sa ai o copie a acestui card.

  • Copie pasaport si viza
  • Formularele pe care le vei ridica din biroul AE

Iti este necesar, daca din salariul tau au fost retinute si alte taxe in afara de cele Statale si Federale. Poti afla ce taxe ti-au fost retinute de pe un paycheck. Acolo sunt trecute tipul taxelor oprite, suma oprita pentru check-ul respectiv si totalul taxelor platite pana in acel moment. Asigura-te ca vei face o copie inainte de a pleca, deoarece ofiterii vamali il vor retine la iesirea din State.

Sediul ASUO

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: