Informatii despre transportul in State

21 03 2011

Autobuz

Cea mai ieftina modalitate de a te deplasa pe teritoriul Statelor Unite este autobuzul. Principalul avantaj al acestui mijloc de transport este pretul scazut, dar trebuie luate in calcul si unele dezavantaje, cum ar fi durata lunga a transportului sau lipsa unui nivel prea ridicat de confort.

Cea mai populara companie de transport cu autobuzul este Greyhound. Biletele se pot achizitiona online de la www.greyhound.com sau direct de la reprezentantele prezente in majoritatea oraselor, precum si de la autogari.

O alta varianta pentru Coasta de Est Centrala este si Concord Trailways: www.concordtrailways.com

Avion

AutobuzDaca vrei sa calatoresti confortabil si timpul conteaza, uite care sunt cele mai la indemana optiuni in ceea ce priveste transportul aerian. Poti sa iti achizitionezi online bilete, de la unul dintre site-urile urmatoare. Atentie, ai nevoie de debit card sau credit card pentru a cumpara biletul online!

Verifica si ofertele unor companii americane low cost:

Tren

Autobuz Cea mai mare companie de cale ferata americana este Amtrak. Ai zice ca in SUA, trenul este un mijloc de transport la mare cautare, un bun compromis intre accesibilitatea autobuzului si confortul si viteza avionului. Si totusi…nu-i chiar asa! Trenul este chiar mai scump decit autobuzul, are legaturi mult mai proaste, iar nivelul de confort nu este prea ridicat. Amtrak:
www.amtrak.com

Autoturism

Autobuz Mai exista o varianta: inchirierea unei masini sau, de ce nu, chiar achizitionarea uneia. Poate sa iti fie util si poate si convenabil daca “te asociezi” cu mai multi prieteni. Pentru a inchiria o masina, in general trebuie sa prezinti permisul de conducere si pasaportul. Costul inchirierii variaza de la tipul de masina, la pachetul de asigurare pe care ti-l alegi. Un interval informativ ar fi intre 40$ si 200$/zi. Cat despre cumpararea unei masini, e mai usor decat crezi – o hartie de mana data de vanzator, tine locul contractului de vanzare de la noi. Platesti asigurarea pentru masina, o inmatriculezi si poti circula imediat. Procesarea actelor nu dureaza mai mult de 1-2 zile. Pretul unei masini “de-o vara” este intre 400$ si 1000$.

Transportul public urban

Autobuz Transportul public urban este o adevarata aventura. In orasele mari, iti recomandam metroul, fara doar si poate. Este cel mai rapid si mai ieftin, autobuzul este mai costisitor si mai lent. Costul unui bilet depinde de oras, dar de obicei este in jur de 1-1.5$. Taxiul este scump, dar nu excesiv de scump (1.5$/mila); iti poti permite din cind in cind. Nu uita sa lasi bacsis-ul de 15%. O exceptie notabila o face jungla de asfalt New York City (si probabil si alte megalopolis-uri), in care nu se poate circula decit cu taxiul sau cu transportul in comun, unde domina metroul.

Pentru informatii despre Work and Travel in Grecia

Contact American Experience Oradea

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: