De ce studenții care au fost în Alaska îşi doresc să revină tot acolo ?

29 11 2010

Cand e vorba de bani mulți atunci e vorba de Alaska.

Anual studenții revin cu plăcere în acesta locații. Sunt unii participanți care vara aceasta vor merge chiar şi pentru a 4-a oară în Alaska. Prin ce se explică asta. Cred că prin farmecul specific, oamenii primitori și o cu totul altă experiență care au trăit-o vreo dată. Alaska e o destinaţie exotică pentru studenţii din Romania. Surprinde prin frumuseţea naturii, lacuri, munţi, balene, urşi… şi asta nu e glumă. Vei putea chiar să dai uneori noroc cu Moş Martinică. Unii angajatori organizează pentru studenţi excursii cu elicopterul sau ATV-urile.Aici se muncește foarte mult, sunt poziții care necesită să rămîi mult peste programul tipic de 35-40 ore săptămînal și, desigur sunt remunerate cu mai mulți bani.

The future is north” acesta este sloganul statului. Statul prosperă datorită resurselor sale bogate și fluxului mare de turiști din timpul verii. Da, ați citit corect, aici vara este cald. Nu e ca Florida, și baie în rîu cu urșii nu poți face, dar cu degetele degerate nimeni nu s-a intors din Alaska. Temperatura medie pe toată perioada cît durează programul Work and Travel este de 20-30 grade Celsius.

Ceva istorie:
În 1741, Alaska este explorată pentru prima dată de navigatorul rus Vitus Bering( vă aduceţi aminte deja de strîmtoarea ce desparte Alaska de Rusia). Prima localitate a fost construită prin 1748 şi găzduia vînătorii de animale. Aici erau considerate că sunt cele mai bune blăni. Prin 1800 s-au perindat pu
țin spaniolii, dar văzînd „că nu e de ei” fiind prea frig, iar ei sunt un popor sudic, au lăsat în urmă doar cîteva denumiri de localități.

Ulterior, Regina Ecaterina din considerente de profitabilitate a vîndut Alaska la un preț de 7.2 milioane de dolari. Ironia sorții a fost că, prin 1890 Alaska devine brusc profitabilă, fiind descoperite resurse de zăcăminte de aur. Astfel începe celebra Febră de Aur: ”Klondike Rush”, cei care nu au citit Jack London, recomandăm să o faceți acum. Cărțile lui sunt doldora de istorii captivante.
În 1912, Juneau devine capitală. Ce este interesant, că chiar
și pînă azi, către Juneau nu este acces cu mașină doar prin feryboat. În timpul celui de-al doilea război mondial, teritoriile au fost invadate de japonezi, însă nu pentru mult timp, pentru ca mai tîrziu să devină importantă bază militară.
În 1959, Alaska devine oficial. În 1968, este din nou descoperit aurul însă, din cel negru în zona Golfului Prudhoe care duce ulterior, la extrageri bogate de petrol
și gaze din zonă.

Job-uri pentru studenţi:
Sunt de 2 tipuri. Ambele necesită multă muncă
și răbdare:
– Pozi
țiile de procesare a peștelui. Locurile de muncă sunt în fabrici sau vapoare. De cele mai multe ori, mîncarea și cazarea este gratuită. Pozițiile sunt platite de la $ 7.25 – $ 8.50 pe oră. Se oferă foarte mult over-time, ceea ce înseamnă că, se plătește de 1.5 ori mai mult orele ce depășesc norma de 40 de ore săptămînal. Asta însemnă că, primele 40 ore x $ 8.00 $ următoarele cu $ 12.00. Se muncește mult în picioare, se transpiră din greu dar, în scurt timp scoți banii și cîștigi mult…

– Poziții în resorturi pentru turiști. Anual, studenți din toată lumea, chiar și studenți americani, vin în Alaska pentru a munci în cele mai pitorești Resorturi. Pozițiile oferite sunt remunerate de la $ 7.00 pînă la $ 14.00. Lucrul principal este legat de deservirea clienților, curățenia în camere și zonelor adiacente hotelelor, ajutor în bucătărie. Cei mai experimentați în artele culinăriei sunt la mare căutare.

Impresii participanți:
Am fost de 2 ori în Alaska.
Și dacă aș fi din nou student aș merge încă o dată. Prima dată am decis să merg în Alaska pentru că, sincer nu știam unde să îmi aleg un job, și am ales Alaska. Cred că momentele petrecute la lucru și numeroasele “International students party” au fost cele mai frumoase din viața mea de student. Recomand să meargă acolo studenților care vor să aibă ce povesti nepoțeilor la gura sobei. Am fost prin munți, am căutat aur prin rîuri și m-am plimbat la greu cu ATV-ul.
Andrei Onea

Alaska I LOVE YOU. Îmi plac animaluţele, urşii , cerbuleţii, veveriţele, dacă sincer, imi plac mai mult chiar decît oamenii. De aceea, eu sunt înnebunită de Alaska.

Am fost de 3 ori şi aş mai merge încă o dată acolo. E imposibil, nu îmi imaginez să stau vara asta în Chişinău. Merg la vara în Alaska.
Mihaela Podariu

P.S. Pentru a merge în Alaska contactează unul din reprezentantii Work and Travel Oradea.

Angela Vit – Area Reprezentative

Telefon: 0733 070 013   /    0740 411 975

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: